Nákupní košík

V košíku máte 0 položek
celkem za 0

Bylinné karamely

Ke zrodu bylinného karamelu pomohl známý pater František Ferda. Karamelu přisuzoval neobyčjný význam. Bílý cukr neměl rád, říkal , že je jednou z příčin překyselení žaludku. Organismus spotřebuje mnoho minerálů, aby bílý cukr přeměnil na zásaditý a měl z něho ten správný účinek. Nejlépe je, budeme-li jej užívat ve formě karamelu. Cukr takto připravený se stává zásaditým a nepotřebuje si hledat minerály pro své další zpracování. Tím se stává i lehce stravitelný. Tento odkaz pana patera byl pro nás tak silný, že jsme považovali za svoji povinnost a poslání s tím něco udělat. A tak přišel na svět náš bylinný karamel. Obohatili jsme čistý karamel o bylinný extrakt vždy jedné vybrané byliny. Dokázali jsme vytvořit konzistenci medu, cukr zkaramelizovat, přitom zachovat účinky vybrané byliny a výsledek je chráněn

patentem č. 280836 jako vynález a opatřen ochranou známkou DOLCE pod č. 93 84997.

Bylinný karamel DOLCE je schválen MZ jako potravina pro zvláštní výživu. Za více jak osm let výroby a prodeje se prokázalo, že jím lze zcela nahradit bílý cukr. Dá se jím tedy sladit káva, čaj, teplé mléko (i sojové). Lze jej v kuchyni použít všude tam, kde se používá bílý cukr nebo med. To znamená do sladkokyselých nálevů na saláty, do omáček a polévek (např. Rajské), na potírání kuřete při pečení, do perníku apod.

Také lžička DOLCE se štávou z 1/2 citronu přelitá v šálku horkou vodou (nikoli vařící) je lahodným zdravým nápojem, který je zajímavou variantou čaje. Lze doporučit každé ráno nalačno na kořen jazyku jednu lžičku a pomalu nechat rozpustit v krku. Šetří se tak zuby a docílí se potažení sliznice v krku, kde se tak rády chytají bacily. Takto mají mizivou šanci.

Bylinný karamel DOLCE nehrozí předávkováním. Je vhodný k dlouhodobému užívání. Dále lze doporučit při redukční dietě nebo žaludeční dietě; při překyselení organismu nebo při zákazu používání řepného cukru; při bezlepkové dietě (obsah gliadinu pod mezí 100g Omg lepkové frakce ve 100g výrobku); při alergii na včelí pyly; pro diabetiky v rámci diety určené lékařem.